For beboere 

Praktisk ABC

B

Barbooking

Kollegiets bar kan lejes til private arrangementer og fester. Som udgangspunkt er baren under private arrangementer også åben for kollegiets beboere efter kl. 22. Her findes de regler, der skal accepteres før baren kan lejes: Lejekontrakt 2023.pdf (opdateret 22-03-2023). Vær opmærksom på, at man ved booking af baren også booker loungen (se længere nede under Loungen).

Anvend formularen på linket her, for at leje baren - eller tryk på knappen nedenfor. 

Se kalender for at se, hvornår baren er udlejet

Brandsikkerhed


Brandalarmen på Industrikollegiet startes ved at trykke på en af de røde kasser ude på gangen eller nede i baren. Dette sætter en sirene i gang på alle værelser og fællesarealer. Når alarmen lyder, skal alle forlade kollegiet og samles nede på parkeringspladsen. Sørg gerne for at få dine naboer med, hvis du ved, at de er hjemme.

Brandalarmen testes årligt i forbindelse med kollegiets generalforsamling.

Brandindspektøren har indskærpet, at det ikke tilladt at have noget stående på gangen, heller ikke et tørrestativ eller et par sko. Det eneste der er tilladt at have på gangen, er en dørmåtte. Hvis brandmyndighederne kommer på besøg, og der står noget på gangen, vil man modtage en bøde.

C

Cykelkælder

Udover de stativer, som pryder pladsen under kollegiets tårne, har kollegiet en cykelkælder, som kun folk med nøgler kan tilgå. Denne huser også kollegiets delecykler og diverse cykelgrej, som alle beboere kan gøre brug af.

F

Fester


På Industrikollegiet elsker vi fester.

Køkkenfester, vennefester, Ølympiade, Tour de Cuisine (både internt og på tværs af køkkenerne) er blot en lille række eksempler på, hvad man som beboer kan glæde sig til i løbet af kollegietiden. Og ikke nok med det, kulminerer alle disse arrangementer i en stor årsfest for alle IKOLs beboere og venner, der siden 2019 har taget form som en éndags festival kaldet Festikol


Flagstangen


Industrikollegiet har sin helt egen flagstang og et tilhørende flagudvalg, som flager på beboers fødselsdage. Hvis man ønsker at få hejst flaget på sin fødselsdag, kan man hive fat i et medlem af flagudvalget, så skriver de nemlig dit navn og fødselsdag ind i kalenderen og kan hermed flage med dannebro på din store dag.

Forplejningspuljen


Hvis man er så heldig at være med i et udvalg, bliver der halvårligt lagt penge til siden mad, snacks, øl eller oplevelser for sine medlemmer. Regningen sendes til via Udlægsformularen.

G

Grillen

Kollegiet stiller pt. to stk. grill til rådighed for beboerne (både gas- og kulgrill). I sommerperioden kan de bookes til sociale arrangementer via dette link. Det er god stil at skrive, når man tænder op i grillen på Facebook-gruppen, så de øvrige beboere har mulighed for at benytte den varme grill efterfølgende.

Generalforsamling

Hver februar afholdes generalforsamling, hvor alle IKOLs beboere samles og snakker om stort og småt fra det forhenværende år. Vedtægter, budgetter og kollegiets udvalg gennemgås, og alle (undtagen fremlejere) har stemmeret, så man har mulighed for at komme med forslag til ændringer eller komme med sprit nye tiltag til kollegiet.
Læs referater fra tidligere generalforsamlinger her.

H

Haven

Kollegiets have er et sandt paradis med masser af plads til afslapning, fællesspisning, udendørstræning - hvis det er det, man er til - og ikke mindst havespil. IKOL råder nemlig over både kongespil, kroket, volleybolde, et nyindkøbt spike ball-spil og meget mere, som du kan smadre din nabo i, mens resten af dine medkollegierne ligger på madrasser og i hængekøjerne og nyder solen, som skinner ned i haven (næsten) hele dagen.

Hjertestarter

Nærmeste døgnåbne hjertestarter findes i receptionen hos dk4 i stueetagen på Rådmandsgade 55.


Husorden

For kollegiet gælder følgende husorden


Hønsehuset

I 2021 fik kollegiet et hønsehus, hvor 10 (i 2023, 12) lykkelige høns tusser rundt og nyder kollegianernes selskab. Alle beboere har nøgler til hønsehuset, så man kan gå ind klappe høns og hente nyklækkede æg til sit køkken.
Haveudvalget er hovedansvarlige for hønsehuset, men det er helt frivilligt, om man vil være med til at passe hønsene - om man er med i udvalget eller ej! Meld dig som hønsepasser nedenfor og se æggekalenderen under kalender!


I

Internet


På alle fællesarealer, på alle etager, kan man nå det trådløse netværk, som er navngivet "IKOL". Internettet på kollegiet er leveret af DEIC som også leverer internet til Universiteterne samt andre kollegier i købenshavnområdet. 


Koden til det trådløse netværk kan fås ved at spørge dine medkollegianere eller ved at skrive en mail til: netgrp@ikol.dk.

Dette er også den mail som du skal skrive til, hvis du har problemer med internetforbindelsen.


På værelserne er der adgang til internet gennem stik på værelserne eller gennem det trådløse netværk. Vælger du at benytte internetstikkene på værelserne skal du have din egen router eller koble dig på din nabos router.

K

Kalender


I IKOLs fælles Eventkaldender kan beboere se, hvornår Baren er booket samt hvornår fælles fester og arrangementer afholdes. Desuden kan køkkenerne holde styr på, hvornår det er deres tur til at snuppe lækre, 'hjemmelavede' æg i kollegiets Æggekalender.


Kalendrene findes under fanen 'Kalender' i værktøjslinjen eller via linket nedenfor.

 
OBS: Links til kalendre for booking af vask og lounge findes længere nede under 'Vaskeri' og 'Lounge'.

Klage


Hvis du oplever noget grænseoverskridende eller har en klage over en eller flere beboere i din ejendom, som du mener ikke kan løses internt på IKOL, opfordres du til at benytte UBS Klageformular.


L

Lounge

Udstyret i kollegiets lounge (og bar), herunder storskærm, bordfodbold- og -tennisbord, er til fri afbenyttelse for alle beboere til enhver tid. Det er også muligt at booke loungen, hvis man planlægger en større begivenhed. Loungen kan bookes to timer af gangen og sker på nedestående link.

OBS: En barbooking inkluderer også booking af loungeområdet. Tjek derfor altid kalenderen for, hvornår baren og loungen er ledig.

N

Nøglepersoner


Hvis man under uheldige omstændigheder får smidt sin nøgle væk og ikke kan komme ind, er det muligt at kontakte en af kollegiets nøglepersoner, der kan låse én ind. Nøglepersonernes kontaktoplysninger kan ses under fanen 'Kontakt' eller via nedenstående link.


OBS! Det er meget vigtigt, at du kun åbner døren for personer du kender eller har en aftale med.

O

Opsigelse

Opsigelse af værelset sker ved skriftlig henvendelse til vores ejendomsadministrator Oliver Christian Laursen.
Find hans kontaktoplysninger på http://www.ubsbolig.dk/da/kontakt 

P

Politiforhold


Hvis man opdager et igangværende indbrud på kollegiets fællesareler, så ring til politiet med det samme (Tlf: 114/112) og spørg efter vagthavende. Her er det vigtigt at oplyse sit eget navn, kollegiets adresse samt hvad man har overværet. Når politiet kommer ud, så tjek at der bliver optaget rapport. Herefter skal der tages kontakt til et rådsmedlem, der vil igangsætte kontakten mellem politiet og inspektøren.


Hvis man som beboer skulle være så uheldig, at der er indbrud/tyveri på ens værelse, skal man selv stå for kontakten til politiet og sørge for det bliver anmeldt. Man skal også huske at tage kontakt til sit forsikringsselskab. Hvis der i forbindelse med indbruddet er forvoldt skade på selve kollegiet (f.eks. vinduet), skal man tage kontakt til inspektøren, som så vil hjælpe med at få det repareret i en fart.

Plovmandspuljen


Rådet administrerer den såkaldte Plovmandspulje, som tillader alle kollegiets beboere, at søge op til 500 kr. til afholdelse af sociale arrangementer på eller indkøb af inventar til kollegiet - det kan være chips til LAN-aften, bajer til musikaften, ny belysning i loungen, mågeskræmmer til taget, volleybolde til haven, brætspil til køkkenerne, og så videre.


Det eneste umiddelbare krav for en plovmandspuljeansøgning er, at pengene skal bruges på noget, der kommer alle kollegiets beboere til gode - et socialt arrangement eller generelt indkøb, der søges penge til, skal altså være åbent/benytteligt for/af alle kollegiets beboere.


Plovmandspuljen kan søges gennem formlen der ligger på her på hjemmesiden under Praktisk -> Plovmandspulje.
Når man har udfyldt alle de påkrævede punkter, vil ansøgningen blive behandlet med det samme, eller ved det næste månedlige rådsmøde - alt afhængigt af ansøgningens natur.


R

Rygning


Kollegiet er fuldkomment røgfrit efter beboernes eget ønske. Der er derfor opsat askebægre op udendørs. Rygeforbuddet gælder også i cykelkælderen og på værelserne.

Røremaskine


Kollegiet har en fælles Kenwood-røremaskine - i daglig tale "Kenya" - som alle kan låne. Kenya er oftest at finde på 2A, men man kan altid spørge på kollegiets Facebook-gruppe. Røremaskineansvarlig: Stine (2A). 

S

Studierum


Kollegiets studierum er en stillezone, hvor alle kollegianere kan sidde i ro og fordybe sig, samt hyppigt anvendes af kollegiets udvalg. Studierummet kan bookes efter kl 17 på nedestående link.

Symaskine


IKOL har sin helt egen symaskine samt tilhørende sygrej, der skal til, for at du kan sy din længe ventede kjole eller hullet i dine bukser. Den står til udlån, og det koster ingenting. For at låne den, kontakt den symaskineansvarlige: Andrea (4A).

V

Vaskeri


I stueetagen findes kollegiets vaskerum, som råder over 3 industrivaskemaskiner - hvoraf én er allergivenlig -, samt 2 tørretumblere. Disse kan frit benyttes frit i tidsrummet 8-22 - men husk, at sidste vask/tørring skal igangsættes, så den er afsluttet klokken 23 af hensyn til beboerne på 1A, som bor ovenpå vaskerummet.


50 kr. af beboernes månedlige husleje går til drift af vaskerummet, og det koster altså ikke yderligere, at køre en vask, men beboere bedes begrænse sig til max 6 bookinger pr. uge.

Hvis én af maskinerne er ude af drift, opfordres man til hurtigst muligt at kontakte varmemester Abbas, så der kan bestilles reparatør.


Vasketider skal bookes og gøres via linket nedenfor!

Værktøjskasse


I kollegiets værktøjskasse kan de fleste gængse redskaber findes, herunder en træ-boremaskine. Denne kan findes på køkken 5Bs depot. 

Slagbor kan lånes efter aftale med varmemester Abbas.

T

(Dør)telefon


Alle værelser og køkkener er (som udgangspunkt) udstyret med en fastnettelefon, der engang kunne modtage interne opkald og fungere som dørtelefon. Det kan den ikke længere, en ny løsning er på vej :)